Det var vært noen dårlige uker for det norske golf-esset Viktor Hovland. – Faktisk så dårlig at han før helgen vurderte å droppe helgens PGA turnering.

26 åringen som så langt har tjent 54 millioner dollar på å spille golf ombestemte seg og gjennomførte helgens turnering, men han opplyser også samtidig at de mindre viktige turneringene utgår på grunn av slitasje.

Les på Sporten: Alexander Sørloth er best

Nordmannen endte til slutt på -18 og tredjeplass i turneringen – kun slått av Xander Schauffele og Bryson DeChambeau. Schauffele vant turneringen og tok karrierens første majortittel.

Hovland kjempet helt inn om seieren, men mistet grepet på siste hull.

Da noterte han sin første bogey siden fredagens runde. Det skilte tre slag til vinneren Xander Schauffele.

Til tross for den sure avslutningen vil helgespillet i Kentucky stå igjen som en stor Hovland-opptur. På grunn av svak form i foranledningen vurderte 26-åringen å droppe PGA-mesterskapet.

På verdensrankingen er Hovland nå forbi både Jon Rahm (Spania) og Ludvig Åberg (Sverige).

PGA-rankingen toppes fortsatt med god margin av Scottie Scheffler. Amerikaneren var før helgen en fullstendig idiot og ble pågrepet og siktet for vold mot polititjenestemann og hensynsløs kjøring. I og med at han er en golf-stjerne og har penger til gode advokater er han hevet over loven i USA og løslatt i tide til å kunne spille videre i PGA-mesterskapet. – Scheffler på delt 8.-plass.

Majortriumfen gjorde Schauffele til ny verdenstoer. Han passerte nordiren Rory McIlroy.

«Viktor Hovland trekker seg fra WD Charles Schwab Challenge; Wesley Bryan kommer inn», heter det i meldingen.
Turneringen går av stabelen denne uken.

«Jeg ønsker å bruke tiden fremover til å trene med Joe (Mayo) for å være best mulig forberedt til de større turneringene» sier Hovland til Discovery.

Nordmannen bekrefter samtidig at hans neste turnering blir The Memorial 6. – 9. juni.

Les på Spanskfotball: Jørgen Strand Larsen reddet kvelden og sesongen