Denne helgen gjennomføres Nordisk Mesterskap for ungdom, juniorer, elite og mosjonister i Fredericia i Danmark. Sammen med de andre nordiske triatlonforbundene, sørger Norges Triatlonforbund for at to unge satsende utøvere fra Ukraina får deltatt.

Det ukrainske triatlonforbundet klarte å gjennomføre nasjonalt mesterskap i triatlon i år. Det overvar presidenten i det danske triatlonforbundet, Mads Freund. Freund kunne fortelle om god stemning på tross av svært vanskelige treningsforhold. Han inviterte unge deltakere til det nordiske mesterskapet, og Dana og Yeva Soroka besluttet å reise. Alle de nordiske landene applauderte initiativet og ønsket å bidra økonomisk til at jentene kunne reise.

Også Zaineb Al-Samarai, president i Norges Idrettsforbund, har fått med seg saken og hyller initiativet. Hun sier:

– Norges idrettsforbund applauderer at de nordiske triatlonforbundenes inviterer ukrainske utøvere til det nordiske mesterskapet. Norsk og nordisk idrett er samstemte i vår utvetydige solidaritet med Ukrainia og ukrainsk idrett.

Norge stiller også med en rekordstor ungdomsgruppe i det nordiske mesterskapet. 34 norske utøvere i alderen 14 til 23 år skal delta. Utøvere i alderen 14 til 18 år deltar i supersprint; 375 m svøm, 10 km sykling og 3,3 km løp. Juniorer og U23-utøverne skal gjennom den dobbelte distansen. Alle individuelle løp er på lørdag, mens det blir miksstafett med to kvinner og to menn på hvert lag på søndag.