Mandag hørte verden nyheten om WTAs mulige konkurs. Konkursen til institusjonen som er ansvarlig for kvinnetennis kan skje allerede i 2026. Disse avsløringene ble gjort av Yuri Polsky, visepresident i det kasakhiske tennisforbundet.

Visepresident i det kasakhstanske tennisforbundet, Yuri Polsky, uttalte at WTA står i fare for konkurs innen 2026, og årsaken er ikke bare de økonomiske problemene til institusjonen. Polsky sier at WTAs mulige konkurs skyldes forbundets mange økonomiske problemer, samt dårlig ledelse og mangelen på rike asiatiske turneringer.

Hvis dette stemmer, kan det tvinge frem en restrukturering av ledergruppen for kvinnetennis. Polsky presenterte et av alternativene for å redde WTA. Polsky ser en sjanse til å redde WTA gjennom en logistisk og kommersiell fusjon med ATP, det styrende organet for herreturneringen. Til tross for sammenslåingen, ville de fortsatt være to separate foreninger, men kunne være vertskap for flere arrangementer med herre- og kvinneturneringer som spilles samtidig. Det vil også øke medieinteressen, ettersom Polsky sier at statistikk fortsetter å vise at herretennis tiltrekker seg langt mer oppmerksomhet. Polsky mener også at denne sammenslåingen også vil omfatte konsolidering av rettighetene til å kringkaste kamper. Dette inkluderer for eksempel salg av rettigheter til å sende både WTA- og ATP-møter i én pakke.

WTA kommenterte ikke Polskys rapporter. Tror du informasjonen fra Polsky er sann? Hvis ja, hva synes du om forslaget hans om å redde WTA?

Les: Liverpool-ekspert gir ikke Klopp særlig høy odds

Les: Everton risikerer rekord straff