Det polske fotballaget uten trener. Fernando Santos fikk sparken som landslagstrener. Avgjørelsen ble kunngjort tre dager etter nederlaget til det polske landslaget mot Albania i kvalifiseringsrunden til EM i 2024.

Fernando Santos har vært trener for det polske fotballaget i nesten ni måneder. Polen håpet at Santos ville heve spillnivået til landslaget. Han har tross alt blant annet triumf i EM, som han vant mens han trente Portugal. Dessverre oppnådde han ingen betydelige suksesser i Polen. Som trener trente han Polen i seks kamper. Han vant tre av dem: mot Albania (1-0) og Færøyene (2-0) i EM 2024-kvalifiseringen og mot Tyskland (1-0) i en vennskapskamp. Han mistet tre av dem. Disse nederlagene var mye mer betydningsfulle enn seirene, fordi hver av dem var en kamp med spesifikke innsatser. Beslutningen om å avskjedige Santos ble trolig tatt etter Polens nederlag mot Albania søndag. Som et resultat ligger Polen på nest siste plass i gruppen i EM 2024-kvalifiseringen, så det blir vanskelig for dem å avansere.

Les: Mario Balotelli har fått så det holder av Sveits

Santos kontrakt skulle vare til slutten av VM-kvalifiseringen i 2026. Det polske fotballforbundet bestemte seg imidlertid for å si opp kontrakten med Santos nå. Kontraktene med Santos og hans assistenter ble sagt opp 13. september. Hvem skal erstatte Santos?

Les: Diego Maradona sitt stormfulle liv

– Valget av en ny trener er nå en prioritet for PZPNs ledelse, så vi vil snart kunngjøre når presentasjonen av den nye treneren vil finne sted – sa presidenten for PZPN, Cezary Kulesza