Maria Nyborg Frøysok fra Bærum Rideklubb klinket til på første mulighet under Special Olympics World Games i Berlin i dag. Sammen med hesten Toffee sikret hun seg gull i på dressurbanen.

Dommerne belønnet Maria med sterke poeng i klassen, så gode at det ble et soleklart gull til rytteren fra Bærum. Special Olympics World Games Berlin er verdens største inkluderende idrettsarrangement med over 7000 deltagere fra hele verden. Lekene gir utøvere med utviklingshemming eller særskilte læringsvansker en unik mulighet til å konkurrere.

På ridebanene rir deltagerne på lånte hester. Marias firbente partner var hesten Toffee som var en god match for Maria i klassen Level C (I), en klasse der de red i skritt, uten assistanse.

-Jeg er veldig fornøyd, det gikk veldig bra i dag, fastslår en lykkelig gullvinner som etter premieseremonien reiste direkte til den norske ambassaden i Berlin for en mottagelse der, sammen med hele den norske troppen.

-Vi er veldig glade og veldig stolte, legger hennes trener Kari Liavåg til.  – Dette er resultatet av mye hardt arbeid, Maria har virkelig lagt ned en stor innsats frem mot disse lekene.

President i Norges Rytterforbund, Tore Sannum, var ringside i Berlin da Maria sikret seg gullet. – Dette er bare så imponerende, Maria har i dag gjort en virkelig stor idrettsprestasjon på vegne av rytter-Norge. Vi er stolte over våre utøvere her i Berlin.

Maria er en av to norske ryttere i den norske troppen i Berlin. Onsdag skal Kristoffer Hadland Paulsen fra Egersund og Dalane Rideklubb ri dressurfinalen Level B (I).

…………………….

Arrangørens hjemmeside