Både Andreas Leknessund (Team DSM) og Dylan Teuns (Israel Premier Tech) kan dra i land en historisk seier hvis de vinner Arctic Race of Norway for andre gang. Begge har vunnet en gang før, men ingen ryttere har tidligere vunnet rittet to ganger.

Den norske og belgiske sykkelrytteren fikk det synlige beviset på sine tidligere prestasjoner, da daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race of Norway overrakte dem hver deres midnattssoltrøye under pressetreffet på Sorrisniva utenfor Alta onsdag.

Den høythengende ledertrøya hadde fått alle navnene på tidligere vinnere oppsummert på ryggen. Men én plass var gjort ledig for årets vinner som blir kåret på Nordkapp førstkommende søndag.

Thor Hushovd som vant den første utgaven i 2013, tror både Leknessund og Teuns har gode sjanser for å få navnet sitt fylt inn på den siste navneplassen på de gule midnattssoltrøyene. Men han legger til at ingen ting er gitt.

– En ting som er typisk for Arctic Race of Norway er at alt kan skje. Sannsynligvis blir ikke dette rittet avgjort før på søndag når rytterne skal de siste kilometerne opp til Nordkapp-platået. Før det, er nesten alt mulig, sier Hushovd.

Dybdal har som rittsjef ingen favoritter, men innrømmer at det var ekstra stas at en fra Nord-Norge vant i fjor.

– Og da er det jo enda artigere at Andreas Leknessund er tilbake i år for å forsvare tittelen. Han har jo sagt at Arctic Race of Norway var en av grunnene til at han satset på sykkel, så det vil være nesten utrolig om han i år både vinner jubileumsutgaven og blir den første til å vinne to ganger, sier Dybdal.

Equinor har vært hovedsponsor av Arctic Race of Norway siden oppstarten i 2013, og er ansvarlig for midnattsoltrøya som går til beste rytter.

– Vi i Equinor heier på unge talenter og det var ekstra kjekt at det i fjor var en ung nordlending som vant. Vi er spente på hvem som kommer til å markere seg i årets ritt som går gjennom flott finnmarksnatur. Nå ser vi fram til å være med og heie fram solide prestasjoner, og delta i folkefesten, sier Grete Birgitte Haaland, direktør for Utforskning og produksjon nord i Equinor.