Den tidligere Chelsea-, Manchester United- og Tottenham Hotspur manageren Jose Mourinho er dypt inne i den vanskelige tredjesesongen med Roma. – Oppskriftsmessig går denne sesongen svært dårlig.

Roma ønsket en rekke viktige nye spillere velkommen til klubben i løpet av sommeren,blant andre Houssem Aouar, Romelu Lukaku, Sardar Azmoun, Evan Ndicka, Rasmus Kristensen, Renato Sanches og Leandro Paredes.

Les: Real Madrid sender speidere for å se på Jobe Bellingham

10.plassen i Serie A sier alt om hvor dårlig det går. Eneste lyspunkt denne seongen er at de blir på nummer to i Europa League gruppe G takket være seire på rad over Sheriff Tiraspol og Servette.

Mourinho ville fått sparken ved tap for Cagliari før landskamppausen, men han sikret en komfortabel 4-1-seier i den kampen og får leve til en se en ny dag. – Neste utforing blir på søndag hvor Roma tar imot Monza.

Likevel, på spørsmål fra journalisten Gianluca Di Marzio om muligheten for å forlenge kontrakten hans på Stadio Olimpico, sa Mourinho at en forlengelse ikke var et alternativ. Portugiseren tar farvel med Roma neste sommer.

«Ny avtale? Det vil ikke skje. Ingen forhandlinger pågår, har aldri vært det. Derfor vil de skilles ved utløpet av kontrakten i juni», melder journalist Di Marzio.

«Når Mourinho er fri, vil saudiske klubber prøve igjen. Tiden vil vise hva Mourinho tenker om fremtiden. «Vil han trene en ny europeisk klubb eller tjene stor penger Saudi-Arabia?»

Det er ikke kjent om Mourinho flytter til Midtøsten neste år, men 60-åringen tror han på sikt vil styre en klubb i Saudi Pro League.

Les: Sir Jim Ratcliffe har allerede tatt en avgjørelse om Erik ten Hags fremtid i Manchester United

Under et separat intervju med elhekayashow, berømmet Mourinho Al-Nassrs Cristiano Ronaldo for å ha endret «perspektivet» til Saudi Pro League, som ønsket velkommen til en tilstrømning av høyprofilerte spillere fra europeiske klubber i sommer.

«Jeg er fokusert på Roma og jeg vil gi alt til den siste dagen jeg er her. Ingen vet fremtiden, men jeg er overbevist om at jeg en dag skal trene i Saudi-Arabia. Jeg vet ikke når, men jeg er ganske sikker på at det er noe jeg definitivt kommer til å gjøre, la Mourinho til.

«Jeg tror det er Cristiano Ronaldo-effekten. Han var den første som dro dit og endret perspektivet. Dette bevises av det faktum at spillerne som går dit ikke er på slutten av karrieren, men i de beste årene av formen. Konkurransen er ekte i Saudi-Arabia.»

Siden han signerte en treårskontrakt med Roma i 2021, har Mourinho skrytt av en seierrate på 50 % i løpet av sin tid som Giallorossi-trener, med 60 seire på 120 kamper, samt 27 uavgjorte og 33 tap.

60-åringen ledet Roma til European Conference League-ære i sin første sesong som ansvarlig og ledet også de italienske gigantene til Europa League-finalen 2022-2023, hvor de ble beseiret på straffe av Sevilla.