Da Carlo Ancelotti tok med seg de italienske dressene til Goodison Park, var vi sikre på at det nå skulle snu. År med investeringer i feil spillere, utskiftinger av managere og sportslig nedtur var historie. Ancelotti ga også Everton en skikkelig energiboost og ledet klubben til 10. plass i 2020/21-sesongen, kun åtte poeng unna Champions League-billetten. Så kalte Real Madrid, Ancelotti kunne ikke takke nei, Everton var igjen «overlatt til seg selv»

Det siste halve året har det gått mot et eierskifte, der Farhad Moshiri har innsett han må begrense tapene sine og har solgt klubben til investeringsfirmaet 777 Partners. Dette har vært en nødvendighet for at den stolte Premier League-klubben skal klare seg.

Les: Per-Mathias Høgmo er ønsket hjemme i Norge

Men når en klubb først er inne i en negativ spiral, er det ikke over her heller. Engelske myndigheter skal først godkjenne salget, ifølge New York Times har 777 Partners unnlatt å sende reviderte regskaper.

Dermed kan handelen kollapse hvis firmaet ikke har en akseptabel forklaring på de manglende dokumentene. New York Times har regnet seg frem til at dette vil få store konsekvenser for klubben, som allerede er knee deep i økonomiske problemer med gigantgjeld og årlig tap på rundt 80 millioner pund.

En titt på Premier League-tabellen gir heller ingen beroligende effekt. Vi føler med Everton-supporterne.

Les: Walker svarer på hvorfor han eksploderte etter Arsenal-kampen