Cristiano Ronaldo og hans Al Nassr-lagkamerater har fått et spesielt SIM-kort i forkant av AFC Champions League-oppgjøret med Persepolis. Al Nassr er den første saudiske laget som har spilt i Iran i åtte år, med forholdet mellom de to landene ikke-eksisterende inntil en avtale ble meglet av Kina tidligere i år.

Al Nassr og Persepolis har blitt satt sammen i samme Champions League-gruppe, med det første møtet på Azadi Stadium i Teheran, Irans hovedstad.

Les: Viktige forhandlinger på gang hos Arsenal

Ved ankomst så Ronaldo og resten av gruppen treneren deres mobbet av fans, som til og med klarte å ta seg inn på Espinas Palace Hotel hvor Luis Castros lag bor.

Ronaldo fikk utlevert noen roser og et tradisjonelt persisk teppe i gave, men ifølge Daily Mail fikk han og kollegene også SIM-kort for internettilgang. Lokalbefolkningen har nesten ikke tilgang til noe som helst, akkurat som i Saudi-Arabia er titusenvis av nettsteder og alle internasjonale meldinger og sosiale medier blokkert.

Årsakene er politiske og religiøse, men saksgangen ble trappet opp for rundt et år siden da protester pågikk i flere måneder i landet etter at Mahsa Amin døde i politiets varetekt.

Ifølge Al Jazeera ble apper som WhatsApp og Instagram blokkert ettersom myndighetene hevdet at utenlandske plattformer støttet «opptøyene» og satte nasjonal sikkerhet i fare. – Dette er krise for Cristiano Ronaldo som trenger å laste opp minst et bilde av seg selv i bar overkropp på Instagram om dagen for å kunne ha en god natts søvn.

X, Facebook og tilgang til andre nyhetskanaler er heller ikke tilgjengelig. Og hva med sporten.com ?? – Glem det!

Innbyggere har omgått kjennelsen med VPN-er for å endre plassering, men myndighetene har blitt flinkere til å endre netttilgangen regelmessig.

Irans minister for turisme og kulturarv, Ezzatollah Zarghami, ba Ronaldo og hans familie laste ned innenlandske meldingstjenester for å kommunisere.

Zarghami sa til journalister: «Han kan kontakte sin kone og barn og nabovenner og alle andre, og be dem alle om å installere dem også, og han burde føle seg heldig som også kan gjøre det!»

LES: Martin Ødegaard hyller Aaron Ramsdale

I mellomtiden hadde Reza Darvish, Persepoliss president, oppfordret til at Al Nassr-spillere og funksjonærer skulle få SIM-kort.

Han sa: «Jeg har snakket med administrerende direktør for Irancell, og jeg fortalte ham at vi ønsker å gi spillere og personell Irancell SIM-kort med ubegrenset internett, slik at de kan bruke det fra de kommer inn i Iran til de drar, sa han.

Ingen fans vil være til stede under kampen, med Persepolis avsoner en stadionutestengelse på én kamp for et innlegg på sosiale medier som ble ansett som støtende.